вторник, 26 ноември 2013 г.

Мадейра - тази португалска приказка

Остров Мадейра е едно живописно местенце на Португалия, очароващо с живописните си пейзажи и лазурно море. Топла, гостоприемна и толкова уютна Мадейра привлича всяка година изключителен брой туристи.

остров Мадейра
Островът е известна с уникалната си флора и фауна и изключително благоприятно време. Невероятните паркове и градини с екзотични цветя, заедно с морските пейзажи, извисяващите се клифове, малките вилички, с гледка към морето или планината – всичко това прави Мадейра възхитителна.

На острова всеки месец се организират множество фестивали, радващи както посетителите, така и местното население. Най-известен е фестивалът на цветята. Грандиозен и толкова впечатляващ този празник е една завладяваща феерия от багри и аромати. Участващите във фестивала са облечени с ярки костюми, играят се много танци и всичко е украсено пищно. Провеждат се много концерти и тържествени програми с традиционна музика.

Мадейра разполага и с интересни забележителности. Историческият център впечатлява с тесните улички, с интересните си сгради и площади. Тук има и множество великолепни църкви и катедрали. Интересният облик на градовете впечатлява множеството посетители, посетили този невероятен остров.

Мадейра се отличава с прекрасна природа. Планински пейзажи, зелени гори, лазурно море, жълти плажове, ярко слънце и живописни цветя и животни – това наистина е една очарователна приказка, насред Атлантическия океан. Природата тук е толкова живописна и пъстра, че определено ще се почувствате несравнимо.

Населението на Мадейра се отличава с топлото си отношение към посетителите на острова. Местните жители са много любезни, гостоприемни и усмихнати.
Хотелите на острова са наистина очарователни, предлагащи уютна обстановка и прекрасни удобства. Местните заведения и ресторанти ще ви поднесат отлични изкарване и ще ви възхитят с интересни ястия и вкусна кухня.

Мадейра наистина е една невероятна приказка. Невероятната атмосфера тук, чистият въздух с аромат на цветя и зеленина, прекрасните гледки към морето и топлото време ще ви наситят с впечатления. Насладете се и вие на живописния облик на този очарователен остров на Португалия.