петък, 28 февруари 2014 г.

Този приказен остров - Мадейра

Остров Мадейра е част от Португалия, разположен в Атлантическия океан. Открит е през 1418 г. от португалски моряци като днес се слави като една от най-екзотичните и интересни острови. Мадейра е наричан „Островът градина”, поради прелестните цветя и градини, които се отглеждат тук и „Целувката на Господ”. 

Остров Мадейра
Местното население е много гостоприемно, усмихнато и приветливо. Ще усетите това още с пристигането. Тук всичко е спокойно, топло и някак екзотично. Природата е сред нещата, които правят впечатление веднага – всичко е толкова красиво и пъстро, пропито от багри и зелени гори. На острова растат много екзотични цветя като орхидеи, магнолии и лилии. Мадейра е известен със своите фестивали и един от тях е посветен именно на цветята. 
Столица на острова е град Фуншал, разположен в южните му части. Около града има много бананови плантации. Фуншал се намира на самия бряг и разполага с едно от най-важните яхтени пристанища на Португалия. Освен това тук има много елегантни заведения, ресторанти и прекрасни хотели.

При посещаването на острова не пропускайте да опитате нещо типично и местно. Особено интересна е португалската кухня, съставена предимно от плодове, риба и месо. Продуктите, които се използват за направата на ястията са винаги пресни и леко екзотични.
На Мадейра може да се насладите на прелестен уют и блаженство. На всякъде ще ви посрещнат и обслужат любезно и приветливо, а хотелите са наистина прекрасни.
Посетете и вие този красив остров, подарете си доза екзотика и се насладете на местната природа. Подарете си една наистина прекрасна почивка.