четвъртък, 21 ноември 2013 г.

Пъстрото очарование на остров Мадейра

Мадейра е малко португалско островче, насред Атлантическия океан. Това е едно райско кътче, с непокътната природа и невероятни градини с цветя. Именно поради това е известен като „Островът-градина”.

Мадейра
Мадейра наистина очарова с прекрасния си климат и безкрайните полете от орхидеи, магнолии и лилии. Тук наистина може да се починете и да се насладите на морския въздух и невероятния аромат на цветя и зеленина. 

Освен с дивната си природа Мадейра се слави и с нощния си живот. Прекрасните забавления и интересните атракции ще направят престоя ви тук уникален.

На острова има и много забележителности, които представляват интерес за множество посетители. Малките улички, изпъстрени с магазини са чудесни за разходка.

В Мадейра се провеждат и много фестивали, които радват с колорита си, както местното население, така и туристите. Мащабни, пъстри и толкова интересни фестивалите тук са едно незабравимо шоу, на което определено трябва да се насладите.

Невероятната природа, местното гостоприемство и чудесните заведения правят Мадейра една от най-известните туристически дестинации на Португалия.