неделя, 18 октомври 2009 г.

Мадейра - нещо ново и интересно!

Този който не ходил на остров Мадейра не знае какво е изпуснал.За остров Мадейра може да мечтае всеки който не обича зимните студове. Слънцето грее ярко, океанските вълни се разбиват в крайбрежието, а навсякъде цъфтят екзотични цветя. Красивите морски залези и спокойният живот подтикват към романтика и мечтателност. Дори сурови натури тук на­мират Вдъхновението на покоя.

Мадейра не е място за екстремни преживявания, а за кротка наслада на Вашите почивки. Това е остров за онези, които се вълнуват от блясъка на старовремския лукс в Ориент експрес, от романтичния чар на Венеция, от дискретната загадъчност на Агата Кристи, от голфа, от хубавото вино и класическата, а не модната фюжън кухня. Ако има "екшън"на Мадейра, той е закачлива инсценировка за гостуващите туристи

С веселие минават и големите празници на острова - карнавалът на цветята през април, на виното - през септември, новогодишният карнавал. Ако не ви блазнят редуващите се постоянни всенародни тържества, можете спокойно да си стоите в хотела, да се радвате от просторните тераси на мамещата морска шир, огнените залези и буйната субтропична растителност. Да отидете да поиграете голф, да се поглезите с козметични процедури, да се разхождате сред красивите градини, да видите старинните барокови катедрали. Или да кривнете в някоя местна кръчма, за да опитате "ешпетада" - превъзходни шишчета, поднесени с домашно приготвен хляб и вино.

Всичко това една добра предпоставка да предприемите почивка в Мадейра.

Сред Нас все още тази дестинация е непозната, незавидният интерес е предизвикан може би от високите цени на курорта, неуодбните полети, които са няколко прекачвания , неизвестността за това райско кътче ни кара да бъдем предубедени към една евентуална почивка там. В момента на туристическия пазар има раздвижване, към днешна дата вече се предлага екскурзия за Нова година в Мадейра.

Цените не са сред ниските но определно всеки който може да си позволи, нека посети остров Мадейра. За първи път тази година ще има чартърен полет до там.

Вечнозеления остров е може би дестинацията където най-шумно посрещат настъпващата Нова година. И нещо много интерсно, ако все пак решите да прекарате новогодишните празници там, то задължително си изберете стая с изглед към празненствата!